מה קורה לבעלי החיים הגרים איתנו? האם יתכן שהחיים בקרבת בני אדם הופכים אותם לחכמים יותר? התרגלנו לסרטונים המקסימים של חתולים המטיילים עם בני אדם, לכלבים החוצים יבשות כדי לחזור אל המשפחה שהתרחקה, אבל איפה עובר הגבול? ישנם מחקרים מרחיקי לכת על מבנה המוח והפוטנציאל שלו. לוייתנים עם מוח מפותח, קופים המראים חשיבה מתקדמת, אבל אין מחלוקת על כך שתרנגולות הן טיפשות, מוח קטן, מסוגלות אפס, אבל עידן היוטיוב מגלה לנו ניסויים אחרים לגמרי, שונים בתכלית מהניסויים הקרים המתבצעים בתנאי מעבדה.
סרטונים נוטפי אהבה של תרנגולות הגדלות בבתים מראות קשר רגשי מדהים בין האדם לתרנגולת, קשר המוליד תבונה יוצאת דופן אצל התרנגולת. היא מפתחת דפוסי התנהגות שהיינו מצפים לראות אצל כלב. געגוע, התרגשות, חוכמות שנונות. איך מסבירים את זה? מדוע המדע לא מתעכב כדי לתת תשובה מלומדת על מצבים כאלו. האם המוח של התרנגולת עבר מוטציה? הפך למוח של קוף?
ההסבר כנראה פשוט יותר לעין הבלתי מלומדת, הבלתי שבויה בכבלי המדע הפשוט. מדובר כאן בכוח האהבה. אהבה ללא גבול מביאה את בעלי החיים שסביבנו לנצל פוטנציאל חבוי לכדי מימוש בלתי אפשרי כביכול. יש קשר נסתר בין מוח ולב, קשר שטרם נחקר עד תום. הבחורה בסרטון הצוחקת ומתרגשת עם התרנגולת שלה, מראה את חוכמותיה הרבות בגאווה השמורה לאם גאה. בעצם שיתופה בניסוי המהפכני של הענקת אהבה ללא גבול לבעל חיים שנטען כי היכולות שלו קטנות מכדי להכיל את האהבה הזו, היא מוכיחה כי התרנגולת הופכת תחת ידיה המסורות של הבחורה לילד קטן המגיב לרחשי ליבה ומתפתח בהתאם.
הגיע הזמן, כך נראה לי, לפרוץ את דלתות המעבדות שלנו ולהתחיל בניסויים מסוג חדש, ניסויים של הענקת אהבה ללא תנאי. אהבה מכוונת שמבינה את המטרה לשמה היא קיימת. מה הכוונה בכך? אם נבין שאהבה היא המפתח, נוכל לטפח קבוצות שלמות באוכלוסייה שלנו דרך מדעני לב שיובילו ילדים חסרי סיכוי לעולם מלא בהבטחה ממומשת. אי אפשר לעשות זאת באמצעים קרים כמו אלו בהם אנו משתמשים היום, במסגרות מצומצמות המעניקות תמיכה רגעית, מוקצבת. אהבה מצריכה זמן ומסירות, כמו של אם לילדה. אם נצליח בכך נהיה שותפים להקמת עולם חדש, טוב יותר.